Honden die een nieuw baasje hebben gevonden

 

 

 
Raf (Rafiki)


Rhodesian ridgeback

Hij werd in 2015 in de maand dat hij 9j werd , afgegeven in het asiel van Charleroi. Via via werden wij hiervan op de hoogte gebracht en we zijn hem dan ook gaan ophalen. Hij werd geplaatst in een tijdelijk opvanggezin maar had toch al een trauma opgelopen van zijn verblijf in het asiel. Hij werd eerst geplaatst in Nederland maar is uiteindelijk terug naar Belgie gekomen. Nu leeft hij samen met een Ridgeback teefje en voelt zich goed in zijn vel dankzij inzet en geduld van zijn huidige baasjes.

 

Lambo
Kruising Rhodesian Ridgeback/Labrador

Door omstandigheden moest hij buiten in een kennel leven, en dat vond hij niet leuk. Daarom is hij een echte uitblinker in uitbreken. Regelmatig werd hij op een drukke steenweg gevonden. In samenspraak met het baasje zochten wij een nieuwe thuis voor Lambo. En die heeft hij gevonden maar uitbreken is hij blijkbaar nog niet afgeleerd en zijn jachtinstinct is hij ook nog niet kwijt.

Ayo

Rhodesian ridgeback

Eigenlijk zocht zij een nieuwe thuis omdat er te weinig aandacht aan haar kon worden geschonken in een gezin met drukke bezigheden. Ze leefde nochtans goed samen met een oudere reu.

Tijdens haar verblijf in ons tijdelijk opvanggezin heeft ze haar vaste stek gevonden en werd de beste maatjes met Leo, een reu.

Het is een pittig teefje.

Ralph

Rhodesian ridgeback

Hij werd ‘gered’ door een vriendin van de eigenaar, maar zij kon hem spijtig genoeg niet houden omwille van katten en paarden. En dit is de snelste herplaatsing : hij werd s middags gebracht en s avonds werd hij opgehaald…..

en hij leeft nog lang en gelukkig……. 

Ohna

Rhodesian ridgeback

Kende als pup een heel slechte start en heeft ook wel een eigen karaktertje. Ze heeft heel lang problemen gehad met alleen te blijven. Maar door training en geduld is dit bij haar nieuwe baasjes helemaal goed gekomen. Ze leeft nu samen met een ander teefje Bella.

Luuna

Rhodesian ridgeback

Is als pup van een 4-tal maanden herplaatst, ze leefde in niet de beste omstandigheden voor een hond.

Het is een echte spring-in-t-veld en moet nog heel wat leren.

Luna

Kruising rhodesian ridgeback/……..

Een teefje dat in Kaap Verdie van de straat werd gered en mee naar Belgie kwam met haar baasje. Zij heeft het nogal moeilijk om in drukke steden te leven en daarom werd een nieuwe thuis gevonden. Hier lukte het eigenlijk ook niet zo best, dus terug op zoek. En ja hoor, in een landelijke rustige omgeving heeft ze nu haar draai gevonden.

 

Hermann

Kruising Beauceron/rottweiler

Hermann leefde samen met een andere hond in een gezin waar ze alles over hebben voor de honden. Ze waren er de koning te rijk. Helaas voor de baasjes klikte het niet meer tussen beide honden. Dit met bloederige conflicten als gevolg. Er moest op zoek gegaan worden naar een nieuwe plaats. 

Uiteindelijk vonden we de perfecte oplossing niet ver van huis. Hermann mocht namelijk bij de ouders van de vrouw in kwestie gaan wonen. Hij heeft het er erg naar zijn zin.


Jelani

Rhodesian ridgeback

Angsthaas nr.1. zijn baasjes konden zijn problemen spijtig genoeg niet meer aan.

Een adoptant die al een teefje heeft met gelijkaardige problemen, zag de uitdaging wel zitten. En ook hier weer dankzij intensieve begeleiding en training zit dit goed. Jelani en Joshi leven mooi samen.

Oringo

Rhodesian ridgeback

Moest vertrekken omdat de verhuurder geen hond in zijn huis wilde……

Oringo werd even geplaatst in een jong gezin maar spijtig genoeg liep het mis.

Terug naar de eigenaar, en een nieuwe adoptant zoeken. En deze werd redelijk snel gevonden. Hij leeft nu samen met een andere ridgeback Pendo. Hij is wel een stukje van zijn oor kwijt, maar dat belet hem niet om te ravotten met zijn nieuwe maatje.

Saba

Rhodesian ridgeback

Een specialleke dat met haar gat in de boter is gevallen. In het begin wat allergie problemen, maar ze wordt met de beste zorgen omringd en het belangrijkste ze krijgt warme liefde met volle teugen.

Gwen, Glo en Gucci

 

Rhodesian ridgeback

Alle drie bijna 10j, 2 zusjes en een reu. Hebben enkel een terrein gezien om te bewaken. Kenden niets, werden aan hun lot overgelaten en werden dan aangeboden op een verkoopsite.

Wie wilt er nu in godsnaam 3 honden van 10j die best tesamen geplaatst worden.

En toch……in Nederland op een rustige boerderij met geiten, paarden, konijnen, en 2 asielhonden wonen 2 dames die zich het lot van deze 3 aantrokken.

Het was een risico want als deze herplaatsing mislukte dan hadden we een immens probleem, de honden konden niet terug naar de eigenaar.

Maar omdat we iedere hond van bij de start heel intensief begeleiden, zagen alle partijen dit wel zitten.

Een plan van aanpak werd uitgewerkt, toegepast en dagelijkse training maken dat deze 5 honden nu in harmonie samenleven. Prachtig werk dames !


Harley

Rhodesian ridgeback

Harley is een gecastreerde reu van 5j oud, zonder ridge.
Hij zat in het asiel : Sans collier te Waver. 

Een jaar geleden werd hij gevonden in erbarmelijke toestand. Vanuit het asiel werd hij herplaatst. Maar de eigenaar heeft hem recent terug gebracht omdat hij in financiele problemen zit.