Voor de fokker

Puppy test

Introductie

Met deze test kunnen we bepaalde karaktereigenschappen van de pup belichten. We kunnen bijvoorbeeld signalen van angst of stress gevoeligheid ontdekken. Echter is het belangrijk te beseffen dat de persoonlijkheid van een puppy niet volledig kan voorspeld worden want persoonlijkheid is een som van genetica en ervaring en is blijvend veranderlijk. Net daarom is het belangrijk om u bewust te zijn van de manier waarop de pup wordt gesocialiseerd. De testen worden gemeten via een ethogram dat ons meer vertelt over de beleving van de pup. Aan de hand van dat ethogram wordt er per pup een persoonlijke conclusie opgemaakt. 

De test is slechts een momentopname en heeft als doel mensen te helpen om de pup blijvend te kunnen observeren in verschillende contexten. 

Het is zeer goed mogelijk dat dezelfde test binnen 4 weken een ander resultaat geeft. Hieraan is te zien dat gedrag blijvend evolueert. 


De testen

De testomgeving is van belang. De pup moet in een neutrale omgeving worden getest, een prikkelarme ruimte en mag dus niet worden afgeleid door zijn omgeving. Hierdoor ontstaat en zuiver beeld van de resultaten van de test zonder omgevingsinvloeden. 

De test bestaat uit 4 onderdelen

  1.  Nieuwe omgeving
  2. Vreemd object
  3. Vreemd persoon
  4. Initiatief tot fixatie


Kostprijs

 - nest tot en met 6 pups:                  prijs overeen te komen

 - nest van 7 tot en met 9 pups:        125€
 - nest van 10 tot en met 12 pups:    135€
 - nest boven 12 pups:                      145€

+ 0,40€/km kilometer vergoeding


De test duurt gemiddeld 15 minuten per pup. 

Nadien krijgt u een persoonlijke conclusie van de resultaten verkregen uit de test. Achteraf bespreken we telefonisch of per mail een eventuele toewijzingen van de pups aan uw kopers. 

De nieuwe puppy eigenaars krijgen een boekje mee met uitleg over de opvoeding van de pups. Ze hebben ook de mogelijkheid om telefonisch of per mail raad te vragen.