Adopteer

Adopteer

Adoptie is een zeer intensief en emotioneel proces en daarom hebben we RRRBelgium in het leven geroepen: we herplaatsen namelijk niet zomaar van A naar B naar C.

Wij werken rechtstreeks van eigenaar naar adoptant, waardoor we de hond aan zo weinig mogelijk stress proberen te onderwerpen. In uitzonderlijke gevallen kan de hond niet bij zijn oorspronkelijke gezin blijven en zijn we genoodzaakt samen te werken met een door ons gekozen pension. Wij hebben zelf geen opvanggezinnen.

Zoals reeds aangehaald ligt onze focus op de Rhodesian Ridgebacks (RR), dankzij een groot en betrouwbaar netwerk van samenwerkingen.  

 

Maar soms komen ook aanvragen voor andere rassen bij ons terecht. Gezien we een uitgebreid netwerk hebben verwijzen we deze door naar rasverenigingen of gespecialiseerde organisaties:

Door te investeren in kwaliteitsvolle samenwerkingen kunnen we veel honden helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

U wilt een hond adopteren

U wilt een hond adopteren

Wat fijn dat je adoptie overweegt! Vergewis je ervan dat deze beslissing een grote impact zal hebben op je eigen leven, en dat van de mensen en dieren rondom jou. Adoptie vraagt veel inzet, energie, geduld,… Ook voor de hond heeft deze verandering een zeer grote impact. Reken in maanden als je je afvraagt hoeveel tijd een hond nodig heeft om het nieuwe  huis als een thuis te gaan ervaren. Klinkt logisch en evident, maar uit ervaring weten we dat het adopteren van een hond een zeer intense ervaring is, welke een grote inzet vraagt van jou en de mensen in jouw omgeving.

Op deze website en onze facebookpagina kan je de fiches terugvinden van de honden die nu ter adoptie staan. Je mag rechtstreeks reageren op een te adopteren hond als je je terug kan vinden in de omschrijving. Maar je kan ook een vragenlijst invullen zonder dat je een match hebt gevonden tussen de beschikbare honden. Wij houden je gegevens zorgvuldig bij en contacteren je wanneer een nieuwe, eventuele match bij ons wordt aanmeld. Duidt dit dan ook aan op de vragenlijst.

Wij als RRRBelgium zullen er alles aan doen om de herplaatsing te laten slagen, voor ons staat het welzijn van de hond centraal, wij volgen het ritme van de hond.

Belangrijke opmerking

Indien je je bedenkt en de herplaats procedure wil stopzetten, of indien je geen
kandidaat meer wil zijn gelieve ons dat te laten weten. Dat kan gebeuren, en dat is zeker OK.
Weet dat het voor ons belangrijk is te werken met een correcte database, zodat we geen tijd
verliezen wanneer we op zoek gaan binnen onze database naar de geschikte kandidaat.

Via deze link of onderstaande knop: VRAGENLIJST-ADOPTANT kan je de vragenlijst invullen.

Houdt er rekening mee dat we maar één familie gelukkig kunnen maken.
Wij communiceren niet over de reden waarom wij voor een bepaalde familie gekozen
hebben.

Scroll to Top