Over RRRescue Belgium

We zijn een herplaatsingsorganisatie, een vzw die Rhodesian Ridgebacks uit België en binnen België herplaatst. Wij werken hiervoor samen met de rasvereniging Belgian Rhodesian Ridgeback Club , BRRC www.ridgebackclub.be

Leuk weetje : Kirafiki Is een Swahili ’s woord dat “VRIENDELIJK” betekent. Dit is de rode draad door onze werkwijze.

Even wat historiek

We zijn het jaar 2012, en één van de huidige Kirafiki-teamleden, Anne, wordt bestuurslid bij de Belgian Rhodesian Ridgeback Club (BRRC) met als takenpakket puppybemiddeling en herplaatsingen. De hoge nood aan iemand die zich zou inzetten voor het herplaatsen van de RR kon niet onder stoelen of banken gestoken worden !

Via een RR eigenaar komt ze in contact met gedragscoach Werner, die op dat moment de vzw Kirafiki opgericht had. Hij hield zich bezig met gedragsbegeleiding van de zgz moeilijke rassen. Gezien de vele raakpunten kwam er een mooie samenwerking tot stand. Na enkele jaren van fijn samenwerken besloot Werner andere horizonten op te zoeken. Voor de steun, begeleiding en hulp blijven we hem dankbaar, zo ook voor het luisterend oor waar we nog steeds op mogen rekenen als we dat nodig hebben.

En dus ging Kirafiki verder zonder Werner, op zoek naar mensen die mee ondersteuning konden geven….. en zo groeiden we naar RRRescue Belgium.

 

Onze visie

De ambities van RRRBelgium

We willen graag meer zijn dan een herplaatsingsorganisatie.

We willen graag een betrouwbaar netwerk opzetten en  de hand uitsteken naar iedereen die vragen heeft, en naar iedereen die antwoorden heeft op die vragen.

Kortom we willen uitgroeien tot een platform waar men interessante topics kan terugvinden, informeren,  bijleren, evolueren…..

“Kuwa geuzo unalotaka kuona duniani” ~ Swahilli
Wees de verandering die je in de wereld wilt zien

Ons Team

Over de drijvende krachten binnen RRRescue Belgium

We zijn een groeiend team van uiteenlopende profielen, we vullen elkaar aan waar nodig. We proberen professionele diversiteit in te bouwen zodat iedereen  up-to-date blijft en ook evolueert. Stilstaan is achteruitgaan…..

Anne

Dagelijks bestuur & herplaatsing

Liesbeth

Website

Gilles

Opvoeding - Heropvoeding

Joke

Ondersteuning & Advies

Dominique

Opvoeding - Heropvoeding

Volgende mensen willen we zeker bedanken voor hun hulp: 

Wendy Droesbeke, grafische vormgeving logo

Thomas Boeckmans, website, www.cyberninja.be

Els Verhelst, fotografie, www.fotografieelsverhelst.be

Dorine Sanders, ontwerp en opmaak flyers

Filip en Veronique, voor de hulp in nood

Scroll to Top