Herplaatsen

Herplaatsen

Wanneer we een aanvraag doorgemaild krijgen, willen we in de eerste plaats met de huidige eigenaar bespreken of adoptie de aangewezen oplossing is. Het kan gebeuren dat de hond mits gedragsbegeleiding in het gezin kan blijven.

Wanneer een herplaatsing de enige oplossing is, dan zal de herplaatsingsprocedure opgestart worden:

We verzamelen alle info over de te herplaatsen hond. We ontmoeten hem in zijn oorspronkelijke thuis en vragen aan de eigenaar om een zeer gedetailleerde vragenlijst in te vullen. Op deze manier kennen we de noden van de hond en kunnen we gericht een nieuwe thuis zoeken. 

Ook eventuele kandidaten wordt gevraagd een gedetailleerde vragenlijst in te vullen. 

Op basis van de antwoorden wordt er nauwkeurig gescreend. Bij een theoretische match wordt een ontmoeting georganiseerd, op neutraal terrein en in afwezigheid van de eigenaar. Wat op papier ideaal lijkt, is dat soms niet in de praktijk, en daarom is bij elke ontmoeting een gedragstherapeut aanwezig, zodat niets aan het toeval zal worden overgelaten. Bij RRRBelgium gaan we niet over 1 nacht ijs, meerdere ontmoetingen zullen worden georganiseerd als dat nodig is.  Wat vaststaat is dat er nooit wordt overgegaan tot adoptie bij de eerste ontmoeting.

Is er een match, dan gaan we over tot de echte adoptie, en wordt de hond naar zijn nieuwe thuis gebracht door de begeleidende gedragstherapeut. Daarbovenop zorgen we ook voor een professionele begeleiding op maat na de herplaatsing. Dit gebeurt door de aangestelde  gedragstherapeut, en voor een vooraf besproken periode.

Het gehele proces zal bij voorkeur door dezelfde gedragstherapeut begeleid worden.

 

De vroegere eigenaar kan updates over zijn hond krijgen indien gewenst via RRRBelgium, fysieke ontmoetingen proberen we te vermijden voor het welslagen van de adoptie en het welzijn van de hond.

We gaan zorgvuldig te werk, we nemen de tijd om voor elke hond de perfecte match te vinden. En ook al werken we met vrijwilligers, het gebeurt vaak dat we geconfronteerd worden met kosten.
Om dit allemaal te kunnen betalen, vragen we een kleine
tegemoetkoming aan de oude eigenaar betaalt €75 om de herplaatsing te starten.

Adoptant betaalt €400 voor een hond jonger dan 7j vanaf 7j vragen we €200.

U wilt een hond herplaatsen

Denk goed na over de emotionele impact een herplaatsing op uw hond, en op uzelf kan hebben. 

Sta je tegen een muur, en zie je geen uitweg? 

Neem in dat geval contact op met ons via mail.  Samen kunnen we naar oplossingen zoeken.

Komen jullie er niet uit, en is adoptie de enige oplossing? 

Vul dan via deze link de VRAGENLIJST-EIGENAAR in.  Stuur bij de vragenlijst ook een paar mooie duidelijke foto’s mee.

U krijgt een mail waarin u zich akkoord dient te verklaren met de voorwaarden om een herplaatsingsprocedure op te starten.

Van zodra we een akkoord hebben, en het adoptiegeld is overgeschreven gaan we samen aan de slag.

Laat duidelijk weten in de mail of de hond thuis kan blijven tot er een match is gevonden. Let op, dit kan soms veel tijd in beslag nemen. Indien de hond onmiddellijk moet vertrekken, moet er opvang geregeld worden, en dit brengt sowieso extra kosten met zich mee.

Zorg er ook voor dat de hond zijn volledige set vaccinaties heeft gehad, en dat herhalingen tijdig werden gegeven. Deze informatie kan u terugvinden in het gezondheidsboekje, of bij je dierenarts.

We vragen om gedurende het hele herplaatsingsproces beschikbaar te zijn voor de begeleidende gedragstherapeut, voor bijkomende vragen en praktische afspraken rond ontmoetingen. 

Wij zorgen dat je op de hoogte bent van alle ontwikkelingen.

Belangrijke informatie over de herplaatsingsprocedure

Indien je je bedenkt en de herplaatsingsprocedure wil stopzetten, of indien je geen kandidaat meer wil zijn gelieve ons dat te laten weten. 

Dat kan gebeuren, en dat is zeker OK.
Weet dat het voor ons belangrijk is te werken met een correcte database, zodat we geen tijd
verliezen wanneer we op zoek gaan binnen onze database naar de geschikte kandidaat.

Via deze link of onderstaande knop:

 VRAGENLIJST-HERPLAATSEN kan je de vragenlijst invullen.
Wij communiceren niet over de reden waarom wij voor een bepaalde familie gekozen
hebben.

Scroll to Top